Kokemuksella ja ideoilla - vuodesta 1998


Salpasafarit, opastukset ja tapahtumat,
Salpalinjalla ja Luolassa, Luumäella
Risteilyt ja saariretket Saimaalla


Petri 0400 585 358

sales(at)salpasafarit.fi
 

Tapahtumapalvelu Salpasafarit Oy

Toiminimi perustettu 1998 Luumäellä. Nykyisin Lappeenrannan Rauhan -kylässä toimivassa, kasvavassa Saimaa Gardens alueella, Saimaan rannalla Holiday Club Saimaan naapurissa.


petriparkko


 

Petri Parkko  "eksyneenä karjalassa" yrityksen perustaja ja yrittäjä, 0400 585 358


Järjestämme monipuolisia ohjelmapalveluita ja tapahtumia niin isoille kuin pienemmillekkin ryhmille ympäri vuoden.
Vuokraamosta löydät kaudelle sopivat aktiviteettivälineet ja tiedon alueen muistakin palveluista.
Ravintolaamme täytyy tulla, mutta vastapainoksi saat nauttia luonnon omasta näytelmästä, Saimaasta, jokaisena vuodenaikana.

Tervetuloa


Toimitilamme löydät Safaritalosta Rauhan satamasta, Saimaan ääreltä, Lappeenrannan Rauhan kylästä. Tullessasi Rauhaan käänny ennen kylpylää oikealle ja seuraa opasteita rantaan.
 

Safaritalo
Pääosa tiloista ravintolana, asiakaspaikkoja 300, joista jokaisesta on Saimaa näkymä ja lähes puolet sisällä. Osa tiloista toimii vapaa-ajan välinevuokraamona, josta saa myös vuokrattua loma-asuntoja sekä edullisia kylpylälippuja. Samoissa tiloissa toimii ryhmämyynti, jossa suunnittelemme yrityksille tapahtumia ja tilaisuuksia.


Yritys

Tapahtumapalvelu Salpasafarit Oy  Y: 2128993-1
Laskutus ja posti:Mäntylänkuja 17, 53650 Lappeenranta
Safaritalo: RantaRavintola RauhanRanta sekä Salpasafarit lähtö ja paluupiste, Alminraitti 13, 55320 Rauha

 

1998 - 2016

Vuonna 1998 perustettu Luumäen Salpa Safarit tmi, joka aloitti toimintansa Luumäen Motellin tiloissa.

2002 Toimitilat siirtyivät VT6 varteen, Siparin kiinteistöön.

Toiminta kytkeytyi paljolti Salpalinjan mielenkiintoisiin kohteisiin ja välineitä oli moottorikelkat, maastoautot, kanootit, telamönkijät ja erilaiset sotilasajoneuvot. Yrityksellä oli käytössä Luumäen Suoanttilassa Naulapään tila, joka siirtyi vuonna 2011 uudelle omistajalle.

2008 - 2010 siirtyi toiminta uuden matkailukeskuksen, Saimaa Gardens alueen rantaan, jossa pääelementteinä on Saimaa sekä alueen maastot.

Vuonna 2010 perustettu Tapahtumapalvelu Salpasafarit Oy jatkaa toimintaa niin Saimaa Gardens alueella kuin myös vanhoissa Salpalinjan kohteissa.

Kesäkuussa 2013 yrityksen historian suurin investointi valmistuu eli Safaritalo, joka on omalla tontilla ja omassa taseessa. Toimintamalli jakaantuu kolmeen eri osa-alueeseen eli ravintola, tapahtumat ja ohjelmapalvelut ryhmille sekä vapaa-ajan välinevuokraamo. Asiakaskäyttäytyminen suomalaiset/venäläiset prosentteina ravintolassa 70/30, ryhmämyynti 90/10 ja vuokraamo 10/90.

Vuonna 2016 - 2017 Ravintolassamme oli vuokralla Teerenpeli

Keväällä 2018 Aloimme itse kehittämään ravintolatoimintaa, yksi sisäänheittotuotteistamme eli skumppa 2€ oli onnistunut ja muikut ovat tehneet myös hyvin kauppaansa. Yksityistilaisuuksien määrä on selkeästi nousussa ja kaikki ovat olleet tyytyväisiä. 
Ohjelmapalveluissa avasimme syvän yhteistyön entisen "kilpailijan" kanssa eli Saimaa-Adventures ottivat hoitaakseen vuokraamoa ja avustamaan meitä ohjelmapalvelutuotteissa. Yhteistyössä on voimaa 

Nykypäivää

Tapahtumapalvelu Salpasafarit Oy toimii vuokraisäntänä sekä tekee tapahtumasuunnittelua ja järjestää opastuksia ja tapahtumia niin Saimaalla kuin Salpalinjalla. Myös moottoripyöräretkiä venäjälle.

Teemme myös ideakonsultointia yrityksille. Olemme olleet mukana erilaisissa ideariihissä kehittelemässä eri alojen yritystoimintaa, jotka haluavat kehittyä ja saada uusia ulkopuolisia näkemyksiä. Käytämme hyväksi vuosien varrella kehittynyttä erittäin laajaa kontaktiverkostoamme sekä osaajia.
Kokemus on opettanut -kaikki kivet käännetään ja tuleen ei jäädä makaamaan. 

Tulevaisuus ja pari sanaa matkailusta
 

Saimaa Gardens alue on kehittynyt huimaa vauhtia vuodesta 2008 lähtien ja kasvu jatkuu. On upeaa olla pohjoismaiden kehittyvimmän matkailukeskittymän keskeisimmällä paikalla, Saimaan rannalla.

Matkailu tulee taantuman myötä kehittymään. Venäläiset matkailijat eivät ikäväkyllä palaa yhtä sankoin joukoin ihan lähivuosina joten nyt on oltava innovatiivinen ja rohkea uusien virtojen etsimisessä. Tällä alueella totuttiin liian helppoon asiakaskuntaa, venäläiset vain tulivat ja täyttivät paikat. Etelä-Karjala voitti ensimmäisen lähdön mutta aluetta kyllä markkinoitiinkin venäjällä rohkeasti ensimmäisenä isolla rahalla, joka tuotti silloisesta kritiikistä huolimatta valtavia määriä euroja etenkin kaupan alalle. 

Seuraava ulkomaalaisten aalto tulee aasiasta, ei välttämättä kuitenkaan meille kiinasta vaan muista aasian maista. Täytyy muistaa mitä eksoottisempi joku maa on meille, vastapainoksi sen eksoottisempi me olemme heille. Aasiasta tulevat matkailijat kuitenkaan eivät löydä meille niin helposti, heilläkin on 360 astetta ympärillä, jonne katseet suunnata ja siihen vielä etäisyys päälle. Joka päivä keskimäärin 30 bussia kiinalaisia menee Helsinkii päiväksi... Tulevaisuudessa meidän täytyy tehdä enemmän yhteistyötä koko suomessa. Viikon reissulla matkailijat pystyvät kokemaan pintaraapaisulla niin Helsingin kohteet, Saimaan ja itärajan eksotiikan kuin Lapin taian, unohtamatta Suomen upeita rantakaupunkeja eli juuri monipuolisuus on valttimme. Tätä monipuolisuutta pitää tarjota niin aasiasta tuleville ryhmämatkailijoille kuin muista maista tuleville omatoimimatkailijoille.

Mutta tärkeintä ja parasta kohderyhmää ei pidä ikinä unohtaa eli myö ite suomalaiset.

Ikävä kyllä me karjalaiset emme ole tunnettuja myyntitaidoista mutta vieraanvaraisuudesta kyllä :)

Suosittele Facebookissa